inspiratie van antcorMijn inspiratie zoek ik in de dingen om me heen. Gebeurtenissen die een indruk achterlaten, mensen die ik observeer of ontmoet. De natuur of gebouwen of landschappen die ik zie.
Vrouwen kunnen ook zeer inspirerend werken, de vrouw betekent voor mij het begin van alles. U ziet wel dat je overal inspiratie kunt opdoen als je er voor openstaat. Ik heb een geheel eigen stijl ontwikkeld. Die is volgens mij het beste te vergelijken met surrealisme en hier en daar wat fragmenten die aan Willink doen denken.

De meeste inspiratie vindt ik in de zomer, als ik rustig genietend van een drankje en op mijn gemak op een terrasje mensen observeer. Als ik dan 's avonds thuiskom haal ik mijn gedachten terug en begin ik te combineren. In mijn gedachten ontstaan dan verschillende schilderijen en dan is het natuurlijk afwegen welke compositie ik wel zou willen schilderen want je kunt ze niet allemaal schilderen. Ook plaats ik mezelf wel eens in het schilderij.

Ik werk het liefst in de nachtelijke uren. Dan is het rustig en komen mijn gedachten naar boven. Wat ik dan denk zet ik op het doek.